İçeriğe atla

Sen İhtimali

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sen İhtimali
YönetmenMichael Showalter
Yapımcı
Senarist
Oyuncular
MüzikSiddhartha Khosla
Görüntü yönetmeniJim Frohna
KurguPeter Teschner
Stüdyo
DağıtıcıAmazon Prime Video
Çıkış tarih(ler)i16 Mart 2024 (2024-03-16) (SXSW)
2 Mayıs 2024 (2024-05-02) (Prime Video)
Süre115 dakika[1]
ÜlkeABD
Dilİngilizce

Sen İhtimali (özgün adı:The Idea of You), Robinne Lee'nin aynı adlı romanından uyarlanan ve Jennifer Westfeldt ile birlikte yazdığı senaryodan Michael Showalter tarafından yönetilen 2024 yapımı bir Amerikan romantik komedi filmidir. Başrollerini Anne Hathaway ve Nicholas Galitzine'in paylaştığı film, bekâr bir anne ile popüler bir erkek grubunun solisti arasındaki aşk ilişkisini anlatıyor.

Filmin prömiyeri 16 Mart 2024'te South by Southwest'te yapıldı ve 2 Mayıs 2024'te Prime Video aracılığıyla Amazon MGM Studios tarafından yayınlanması planlanıyor.[2]

Solène Marchand, Los Angeles'ta yaşayan boşanmış bir sanat galerisi sahibidir. Kırkıncı yaş günü yaklaşırken, eski kocası Daniel genç kızları Izzy ve arkadaşlarını Coachella'ya götürürken, o da tek başına bir kamp gezisine çıkmayı planlamaktadır. Daniel son dakikada işten çağrılınca, Solène isteksizce kamp yapmaktan vazgeçmeyi ve gençlere festivalde eşlik etmeyi kabul eder.

Daniel, gençlerin festivalde İngiliz erkek grubu August Moon ile bir buluşma ve selamlaşma ayarlamıştır. VIP alanında beklerken, Solène tuvalet sandığı bir yere girer, ancak buranın August Moon üyesi Hayes Campbell'ın karavanı olduğunu keşfeder. Hayes'ten on altı yaş büyük olan Solène aralarındaki çekimden rahatsız olsa da ikili flört eder. Daha sonra, August Moon'un performansı sırasında, Hayes gösterinin şarkı listesini değiştirerek bir şarkıyı ona ithaf eder.

Doğum günü partisinde, yaşıtı erkek adayları karşısında hayal kırıklığına uğrar. Festivalden kısa bir süre sonra Hayes, Solène'in galerisine habersizce gelir ve görünüşe göre sanat eseri satın almakla ilgilenmektedir. Galerideki her parçayı satın aldıktan sonra Solène onu bir arkadaşının depo stüdyosuna götürür ve burada hayat ve sanat üzerine tartışırlar.

Öğle yemeği için Solène'in evine gittiklerinde, Solène eski kocasının ilişkisi nedeniyle yaşadığı güvensizliği, Hayes ise bir müzisyen olarak ciddiye alınma arzusunu açıklar. Öpüşürler ama Solène onu reddeder.

Hayes saatini geride bırakır, ardından galeri faturasında Solène'in telefon numarasını bularak ona New York'ta kendisine katılması için mesaj atar. Izzy yaz kampındayken Solène New York'a uçar ve onunla otelinde buluşup seks yaparlar. Hayes, August Moon'un Avrupa turnesinde kendisiyle birlikte seyahat etmesi için onu ikna eder. Solène ilişkilerini gizli tutmak ister ve Izzy'ye ya da başka kimseye söylemez.

August Moon'un Avrupa turnesi devam ederken Solène de Hayes'i desteklemeye devam eder. Kaldıkları otellerde seks yapmaya da devam ederler. Grup Fransa'nın güneyinde tatil yaparken, Solène kendileriyle seyahat eden diğer kadınlara kıyasla yaşından dolayı rahatsız olur. Grubun diğer üyeleri, Hayes'in kendisine bir şarkı ithaf etmesinin kadınları etkilemek için kullandıkları bir taktik olduğunu ve Hayes'in daha önce de kendisinden yaşça büyük kadınlarla ilişki yaşadığını söylerler. Solène, bu ilişki hakkında yanlış yönlendirilmiş ve hayal kırıklığına uğramış hissederek aniden Los Angeles'a döner. Solène'in ilişkisini duyan Daniel ona bu konuda sorular sorar, ancak Solène Hayes'le birlikte olduklarını reddeder.

Kısa bir süre sonra, ilişkinin "paparazzi" fotoğrafları internette ortaya çıkar ve Solène'in büyük miktarda istenmeyen ilgi çekmesine neden olur. Izzy'yi kamptan almaya gittiğinde, Izzy kendisine yalan söylendiği için öfkelenir ama annesini affeder. Solène, Hayes'in çalıştığı bir kayıt stüdyosuna gider ve ilişkilerini yeniden alevlendirerek herkesin önünde çıkmaya başlarlar. O ve ailesi sosyal medya hesaplarını siler.

Daniel, Solène'e ilişkilerinin okulda zorluklarla karşılaşan Izzy üzerindeki etkisi konusunda endişelerini dile getirir. New York'a yaptığı bir gezinin ardından Hayes geri döner ve Solène ilişkiyi bir kez daha bitirmeye karar verir. Ancak Hayes onu tekrar ziyaret eder ve Izzy okulunu tamamladıktan sonra, beş yıl içinde ilişkilerini yeniden gözden geçirmelerini önerir. Bu karşılaşma sırasında Hayes saatini bir kez daha Solène'e bırakır.

Beş yıl sonra Solène, Hayes'i The Graham Norton Show programında sahne alırken görür ve Los Angeles'ı ziyaret etme planlarından bahseder. Galeriye geri döner ve burada gözyaşları içinde yeniden bir araya gelirler.

  1. ^ "The Idea of You". South by Southwest. 30 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ocak 2024. 
  2. ^ "'The Idea of You' Starring Anne Hathaway and Nicholas Galitzine to Close SXSW 2024". 30 Ocak 2024. 31 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2024. 

Dış bağlantılar

[değiştir | kaynağı değiştir]